Judith de Vries

Taken

Onderwijsondersteuner

Coördinator

  • Nederlandse taal (groep 4 t/m 8)

Judith de Vries

Ik draai al heel wat jaartjes mee en heb al veel veranderingen meegemaakt. Niks zo dynamisch als onderwijs in een tijd waarin het leven onder invloed van b.v. technologie en klimaat snel verandert.  

Ook kinderen veranderen door o.a. toegang tot het internet, social-media en andere toekomstperspectieven dan 30 jaar geleden.  

Lastig voor grootouders en ouders om te begrijpen dat dit ook een andere visie op onderwijs en andere manier van leren met zich meebrengt. Als leerkracht is het ook steeds zoeken naar de juiste vaardigheden welke uw kind nodig zal hebben in de toekomst.  

Wat gelukkig blijft is de eigenheid en eigen wijsheid van de kinderen. Dat maakt voor mij onderwijs superleuk en boeiend. Iedere dag laat ik mij weer verrassen door uitspraken, nieuw ontdekken van talentjes en boeiende vaardigheden van de kinderen op alle vlakken. Geen moment is hetzelfde met kinderen. Dit maakt dat leerkracht zijn nooit verveelt. Een lach, knuffel of iets wat kinderen met je delen, omdat je het vertrouwen hebt van ze, maakt van elke dag weer een feestje.